کمپارتمان فضایی غلاف مانند است که حاوی عضله، عروق و اعصاب می باشد. گاهی به دلیل تورم عضلات و خونریزی های شدید فشار داخل این غلاف افزایش پیدا میکند. این فشار باعث کم شدن جریان خون در ناحیه شده و باعث کاهش اکسیژن رسانی به منطقه می شود که عدم خون رسانی و کمبود اکسیژن بافتی باعث تخریب اعصاب و عضلات می شود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند منجر به مرگ سلولی( نکروز) و قطع عضو خواهد شد که به آن سندرم کمپارتمان می گویند.
شایعترین علت سندرم کمپارتمان: شکستگی کوبیدگی و له شدگی عضله به دنبال ضربه شدید به عضله یا ماندن زیر آوار بستن محکم دور اندام با باند یا گچ علائم سندرم کمپارتمان: شایع ترین علامت درد شدید است که با مسکن از بین نمی رود، در زمان استراحت وجود دارد و در زمان حرکت عضو بدتر میشود، به همراه احساس کشیدگی در عضلات است. شدت درد بیش از حد انتظار برای آسیب دیده شده یا شکستگی است و شدت آن در عرض چند ساعت بیشتر می شود. در تمام طول اندام احساس می شود، گنگ و منتشر است، با مسکن های معمولی کم نمی شود، اگر در ساق پا باشد با حرکت مچ پا شدیدتر می شود.
دردی که پس از بی حرکت کردن شکستگی افزایش می یابد می تواند نشانه شروع سندروم کمپارتمان باشد. محل های شایع ایجاد سندرم کمپارتمان:
درمان سندرم کمپارتمان:
اگر در درمان این بیماری تاخیری صورت گیرد و فشار داخل کمپارتمان مدت زیادی بالا بماند، بیمار دچار ایسکمی ولکمن و یا گانگرن ( سیاه شدن ) اندام می شود. عوارض سندرم کمپارتمان:
به ندرت مرگ علائم هشدار دهنده: در صورت داشتن دردی که رو به افزایش است و به دنبال خم کردن عضو، کرختی، گزگز شدن عضو، فلجی، تغییر رنگ و سردی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اندام داخل گچ یا آتل را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.
پنج علامت سندرم کمپارتمان که باید به آن توجه کرد:
بیمارستان محب مهر در افق برنامه استراتژیک (سال 1405)، بیمارستانی است چابک و پاسخگو، متکی به سرمایه انسانی توانمند و وفادار، دارای فرایندهای هوشمند، و سرآمد در ارایه خدمات باکیفیت و ایمن به ذینفعان در میان بیمارستانهای خصوصی کشور.